Dag en nacht bereikbaar:
Ongediertebestrijding Jonker

Wat te doen ter voorkoming van papiervisjes of zilvervisjes?

Logo van zilvervlisjesPapiervisjes kunnen een nare plaag vormen als u ze in huis heeft.

Papiervisjes komen in heel Nederland voor, met name in nieuwbouwwoningen en dat komt met name door de luchtvochtigheid en isolatie van de gebouwen.

Maar wat kunt u tegen papiervisjes doen? Jonker ongediertebestrijding heeft wat tips voor u op een rij gezet.

Wat zijn papiervisjes eigenlijk?

Papiervisjes – ook wel boekenvisjes genoemd – worden officieus tot insecten gerekend en kunnen zich in een snel stadium ontwikkelen. De ontwikkeling van het papiervisje gaat het snelst bij een temperatuur vanaf 15 graden en behoren in dezelfde categorie als de ovenvisjes en de zilvervisjes. Een papiervisje dankt de naam aan zijn leefomgeving en in tegenstelling tot het zilvervisjes (zilverkleurig) heeft een papiervisje een bruinere kleur.

De beestjes kunnen zo’n anderhalve centimeter groot worden en kunnen zich razend snel ontwikkelen. Daarnaast zijn ze zelf ook nog een razendsnel weg. Dit heeft te maken met het feit dat ze niet goed tegen licht kunnen en daarom zijn ze ook relatief moeilijk te bestrijden. Papiervisjes hebben de voorkeur voor papier, karton of behang. Om schade te voorkomen is het dus altijd goed om hulp in te schakelen wanneer u een papiervisje ontdekt.

Wat doen tegen papiervisjes en zilvervisjes

Vaak heeft u zelf niet in de gaten dat u last heeft van zilvervisjes of papiervisjes. De papiervisjes kunnen zich makkelijk verschuilen in bijvoorbeeld een boekenkast, vandaar ook de bijnaam “boekenvisjes”. Maar wat kunt u nu zelf doen om papiervisjes in huis te voorkomen? Jonker Ongediertebestrijding heeft een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

Zorg dat de luchtvochtigheid in huis laag blijft. Zilvervisjes komen af op vochtige plekken. De luchtvochtigheid verlagen kunt u doen door vochtvreters in huis te zetten of de ventilatie in huis te verbeteren.

Heeft u een huis met naden en kieren? Dit zijn de ideale plekken voor papiervisjes om in te schuilen. Wij adviseren dan ook deze naden en kieren door een professional te laten dichten.
Bestrijding helpt uiteraard ook bij het proces om papiervisjes te voorkomen. Bij schakelwoning of appartement is het raadzaam aangelegen woningen mee te behandelen i.v.m. verspreiding en mogelijk populatieherstel als het middel is uitgewerkt.

Last van een plaag? Schakel altijd hulp in!
Heeft u last van papiervisjes of zilvervisjes in huis? De ongediertebestrijders van Jonker staan dag en nacht voor u klaar om u te voorzien van advies of u te helpen bij het bestrijden van een plaag.

Neem vrijblijvend contact op via het formulier aan de rechterkant.

Vraag een offerte aan

Vul onderstaand formulier in voor het maken van een afspraak, een deskundig advies of voor een offerte.

  Direct van uw ongedierte af ? Bel: 085 401 57 28

  Andere artikelen uit deze categorie:

  Wat te doen ter voorkoming van papiervisjes of zilvervisjes?

  Papiervisjes kunnen een nare plaag vormen als u ze in huis heeft. Papiervisjes komen in heel Nederland voor, met name […]

  Lees verder

  Wespennest: Wat kun je het beste doen?

  Juli en augustus zijn de favoriete maanden van de wesp, dus komen de geelzwarte beestjes weer massaal tevoorschijn. Tijdens de […]

  Lees verder

  Vlooien in huis: wat kun je het beste doen?

  In de maand augustus zijn de vlooien weer het meest actief. Heb je huisdieren (niet altijd de oorzaak) en ben […]

  Lees verder

  Muizen in huis: wat kun je het beste doen?

  De komende maanden zijn de maanden waarin muizen het meest actief zijn en voor overlast kunnen gaan zorgen. Het weer […]

  Lees verder
  WP Popup